RCA ONLINE

RASPUNDEM RAPID SOLICITARII TALE !!!

LIVRAM ATUNCI CAND AI NEVOIE !!!

Polita PAD

Asigurarea obligatorie a locuintei a intrat in vigoare incepand cu data de 15 iulie 2010.

Cariera NCS

Daca vrei un salariu decent si echivalent cu munca depusa, te asteptam alaturi de echipa noastra.

Petitii

Solutionarea petitiilor in conformitate cu legislatia in vigoare.

RCA

 

OFERTA ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA OBLIGATORIE

PENTRU AUTOVEHICULE (RCA)

 

Definitie: Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.

 

Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba. In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.

 

Prin infiintarea sistemului informatic unic de evidenta a tuturor asigurarilor RCA, asiguratorii transmit situatia exacta a tuturor contractelor de asigurare si a platilor primelor de asigurare care va fi comparata cu situatia la zi a autovehiculelor inmatriculate, si va exista lista completa a autovehiculelor neasigurate RCA.

 

Pretul unei polite de asigurare

 

O polita de asigurare tip RCA beneficiaza de aceeasi cotatie pentru fiecare asigurator in parte (nu mai exista posibilitatea de a cota diferit in functie de alte interese de piata).

 

Pretul unei polite de asigurare poate varia in functie de urmatorii factori:

·          Daune inregistrate in anii precedenti;

·          Sex, varsta;

·          Experienta in condus;

·          Alti factori definiti de fiecare asigurator in parte;

 

Asiguratorii isi stabilesc tarifele RCA pentru anii acoperiti de polita inca de la data autorizarii lor.

 

Totusi, pentru parcuri auto Asiguratorii pot acorda reduceri in functie de politica si practicile fiecariua. Parcul auto este definit (de la Asigurator la Asigurator) ca fiind un ansamblu de minimum 10 vehicule detinute de acelasi proprietar.

 

 

Limitele de raspundere

 

Despagubirile platite de o societate de asigurare unui tert pagubit intr-un accident auto, in baza asigurarii RCA incheiata pentru autovehiculul care a produs accidentul, nu vor depasi valoarea prejudiciilor cauzate si nici limitele maxime (limitele de raspundere) la care s-a angajat asiguratorul.

 

Incepand cu 1 ianuarie 2012, limitele maxime de raspundere prevazute de legislatia in vigoare sunt:

o echivalentul a 1.000.000 Euro pentru daune materiale;

o echivalentul a 5.000.000 Euro pentru vatamari corporale.

 

Cartea verde

Cartea verde este inclusa in pretul asigurarii RCA si reprezinta asigurarea obligatorie in spatiul Uniunii Europene. In functie de Asigurator, aceasta poate acoperi si tari in afara spatiului Uniunii Europene.

 

NC Services Broker de Asigurare S.R.L.