RCA ONLINE

RASPUNDEM RAPID SOLICITARII TALE !!!

LIVRAM ATUNCI CAND AI NEVOIE !!!

Polita PAD

Asigurarea obligatorie a locuintei a intrat in vigoare incepand cu data de 15 iulie 2010.

Cariera NCS

Daca vrei un salariu decent si echivalent cu munca depusa, te asteptam alaturi de echipa noastra.

Petitii

Solutionarea petitiilor in conformitate cu legislatia in vigoare.

Asigurarea obligatorie PAD

 

Obiectul asigurarii

 

Locuintele ce pot face obiectul asigurarii obligatorii sunt apartamentele aflate in blocuri de locuinte/condominii si/sau cladiri individuale tip casa/vila, situate pe teritoriul României în mediul rural sau urban.

 

Conform art. 2 (7) din Legea nr. 260/2008, „Nu intra sub incidenta prezentei legi: anexele, dependintele care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata, precum si bunurile din interiorul locuintei”.

 

NOTA: Terenul pe care se afla amplasata constructia, NU este asigurat.

 

Clasificarea cladirilor

 

Tipuri constructive :

 

         tip A - constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic si/sau chimic;

         tip B - constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic (ex.: chirpici);

 

In situatia in care o locuinta este compusa din mai multe corpuri, construite din materiale diferite, tipul constructiv se stabileste în functie de materialele din care a fost realizata structura de rezistenta si peretii exteriori pentru partea de constructie cu cea mai mare suprafata construita.

 

Tipul de locuinta (constructiv) se stabileste pe baza declaratiei Contractantului /Asiguratului certificata prin semnatura la rubrica „tipul locuintei si suma asigurata”.

 

Riscuri asigurate

 

Riscurile care sunt preluate in asigurare de PAID pentru locuinta asigurata, inclusiv pentru elementele de constructie si dependintele, dotarile si utilitatile constructiei sunt:

 

          Cutremurele de pamant;

          Alunecarile de teren;

          Inundatiile (ca fenomene naturale).

 

Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor acopera si daunele directe provocate constructiilor cu destinatia de locuinte, consecinta indirecta a producerii evenimentelor mentionate la paragraful precedent, cum ar fi: incendiul, explozia ca urmare a producerii unui cutremur ori alunecari de teren sau alte asemenea cazuri.

 

Suma asigurata si prima de asigurare

 

Suma asigurata si prima de asigurare se stabilesc prin selectia tipului de locuinta, astfel:

 

         tip A, suma asigurata 20.000 Euro cu prima aferenta de 20 Euro pe an;

         tip B, suma asigurata 10.000 Euro cu prima aferenta de 10 Euro pe an.

 

Dupa fiecare dauna, suma asigurata se micsoreaza pentru restul perioadei de asigurare, cu începere de la data producerii oricarui eveniment asigurat, cu suma platita drept despagubire, iar asigurarea continua cu suma asigurata ramasa.

 

Daca prin plata despagubirii pentru unul sau mai multe evenimente asigurate se atinge limita maxima de despagubire, respectiv suma asigurata pentru locuinţele de tip A si B, proprietarul este obligat sa încheie o noua asigurare obligatorie, dar numai dupa efectuarea integrala a reparaţiilor care sa satisfaca cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.

 

Documente necesare:

 

         copie act identitate propietar;

         declaratie de asigurare semnata.

 

Pentru mai multe detalii, dar si emiterea unei polite de asigurare de locuinta obligatorie PAD, va rugam accesati formularul de ofertare.

 

Emiterea politei de asigurare de face exclusiv electronic, iar plata ei se poate face atat prin forme electronice de plata cat si prin deplasarea la cea mai apropiata unitate bancara in baza documentelor primite de la societatea noastra.